Меню

Тиквени къпкейкове с канелена глазура

24 октомври 2021 | 10:07 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
280 г брашно
1 чаена лъжица канела 
½ чаена лъжица индийско орехче
½ чаена лъжица джинджифил 
½ чаена лъжица стрит карамфил 
½ чаена лъжица бахар
½ чаена лъжица сол 
1 супена лъжица бакпулвер 
½ чаена лъжица сода 
110 г масло, размекнато 
200 г захар
5 супени лъжици кафява захар
2 яйца на стайна температура 
180 мл прясно мляко 
250 г тиква на пюре 
За глазурата: 
200 г крема сирене, размекнато 
50 г масло, размекнато 
350 г пудра захар
1 чаена лъжица ванилия 
1 чаена лъжица канела
90 мин

  • Порции: 24

Продукти
Приготвяне

За къпкейковете:

Загрейте фурната на 190 градуса. Намажете 24 броя форми за мъфини с мазнина и поръсете с брашно. Пресейте брашното, 1 чаена лъжица канела, индийското орехче, джинджифила, карамфила, бахара, солта, бакпулвера и содата. Оставете настрана.

Разбийте 110 г масло с бялата и кафявата захар с помощта на миксер до получаване на гладка смес. Сместа трябва да е с по-светъл цвят. Добавете яйцата едно по едно и разбийте с миксера след всяко. Добавете и млякото и тиквеното пюре. Разбийте. Добавете сухите съставки и отново разбийте дълго време до получаване на хомогенна смес. Излейте тестото в подготвените форми за мъфини.

Печете за 25-30 минути или до златисто в загрятата фурна. Оставете къпкейковете да изстинат 5-6 минути, преди да ги извадите от формите.

За глазурата:

Разбийте крема сиренето с 50 г размекнато на стайна температура масло с миксер, докато се получи гладка смес. Добавете пудра захарта малко по малко, докато се разтвори напълно. Добавете ванилията и 1 чаена лъжица канела. Разбийте до пухкав крем. Напълнете крема в пош или в шприц. След като къпкейковете са напълно изстинали, украсете с глазурата.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай