Меню

Кремава паста с пиле и бекон

5 ноември 2021 | 11:09 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
600 мл сметана
1 кубче пилешки бульон
1 супена лъжица настърган пармезан
1 супена лъжица царевично нишесте
1 супена лъжица вода 
60 г сушени домати, нарязани 
450 г паста
135 г бекон, нарязан
50 г масло 
160 г лук, нарязан
2 скилидки чесън, нарязан
100 г пресен лук, нарязан
450 г пилешко филе, печено
2 супени лъжици пресен магданоз, нарязан
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

В дълбока касерола загрейте 475 мл от сметаната, докато започне да бълбука. Внимавайте да не я пресечете и пресготвите. Пуснете кубчето бульон в нея заедно с пармезана. Разбърквайте, докато се разтворят и се получи гладка смес. Добавете нишестето (предварително разтворено в 1 супена лъжица вода) и разбърквайте, докато сместа се сгъсти. Добавете сушените домати. Разбъркайте и оставете настрана.

Кипнете дълбока тенджера с подсолена вода. В нея сварете пастата за 10 минути. Отцедете. В тиган на средна към висока температура запържете нарязания бекон до златисто. Извадете го и го поставете върху хартия да се отцеди.

В същия тиган разтопете маслото на средна температура. Сотирайте лука и чесъна, докато станат полупрозрачни. Добавете бекона и гответе още 2 минути. Добавете пресния лук, пилешкото и останалата сметана. Разбърквайте, докато се загрее изцяло. Добавете още малко пармезан и накрая добавете сварената паста. Разбъркайте финално и сервирайте поръсена с пресен магданоз.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай