Меню

Крем брюле с малини, маскарпоне и шоколад

2 ноември 2021 | 12:26 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
250 г маскарпоне 
1 чаена лъжица ванилия
100 г млечен шоколад 
50 мл течна сметана, високомаслена
200 г пресни малини
75 г захар
180 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Разбийте маскарпонето с ванилията до получаване на гладка смес. Начупете половината от шоколада и го добавете към сместа. Разтопете останалия шоколад на водна баня. Разпределете част от сместа в 4 малки купички за брюле. Разпределете и част от малините върху всяка порция. Върху малините излейте разтопения шоколад така, че да стигне поравно за всички купички. Отгоре завършете с остатъка от сместа с маскарпонето. Поръсете със захарта.

Приберете в хладилник за няколко часа. Преди сервиране използвайте горелка, с помощта на която да обгорите захарта, докато се разтопи и карамелизира. Охладете за още 30 минути, преди да поднесете.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 2 години )
moje bi e malko po- pluten ot tova koeto o4akvam ,,,ne znaia dali bih mogla da go iam ...moje bi niama da e ot liubimite mi hrani
отговор Сигнализирай за неуместен коментар