Загрейте мазнината в дълбок тиган. В него запържете лука на слаб огън за около 6-7 минути, като разбърквате от време на време. Добавете целината и моркова. Гответе около 3 минути с разбъркване. Добавете чесъна, кимиона, кориандъра и гответе за около 1-2 минути, докато омекнат.

Добавете лещата, бульона, нарязаните домати заедно със сока им от консервата, доматеното пюре и дафиновия лист. Оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри под капак за около 30 минути, докато лещата омекне, а зеленчуците започнат да се разпадат. Свалете от котлона. Извадете дафиновия лист. Можете да пасирате супата или да я сервирате така, гарнирана с предварително разбърканото кисело мляко с пресния кориандър.

Снимка: iStock

Вижте още: