Меню

Картофени крокети с пармезан и пекорино

29 ноември 2021 | 11:49 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 кг картофи
100 г брашно
300 г галета
4 яйца
75 г пармезан, настърган
75 г пекорино, настъргано
2-3 с.л. пресен магданоз, нарязан
Сол и черен пипер на вкус 
Олио или зехтин за пържене
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Сварете картофите, докато омекнат. Обелете ги и ги намачкайте хубаво. Смесете намачканите картофи с брашното, половината от галетата, яйцата, двата вида сирене, магданоза и малко сол и пипер. Омесете добре, докато съставките се смесят. Загрейте повечко олио в дълбок тиган на средна температура. С ръце оформете крокетите, като трябва да се получи цилиндрична форма. За целта първо оформете кръгли кюфтенца, а след това ги притиснете така, че да се получат цилиндри. Оваляйте добре всяка крокета в останалите трохи галета. Изпържете ги до златисто. Отцедете върху хартия.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай