Меню

Коледен кейк-пудинг с моркови и ябълки

9 декември 2021 | 05:16 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 моркова, обелени и настъргани 
2 ябълки, обелени и настъргани 
175 г стафиди султана 
110 г галета 
200 г брашно
½ чаена лъжица бакпулвер 
1 чаена лъжица канела
1 чаена лъжица сода 
1 чаена лъжица сол 
1 чаена лъжица индийско орехче 
1 чаена лъжица бахар 
150 г масло
100 г захар 
4 яйца
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Смесете морковите, ябълките, стафидите и галетата в купа. Разбъркайте добре. Пресейте брашното, бакпулвера, содата, солта, канелата, индийското орехче, бахара на прах. Отделно с миксер разбийте маслото (размекнато) със захарта и яйцата. След като сместа стане пухкава, добавете и сухите съставки. Разбийте отново. Добавете и сместа с морковите и ябълките. Разбъркайте с лъжица. Прехвърлете във форма за кекс, най-добре кръгла без дупка. Ако имате с дупка, може и в нея.

Печете в загрята на 180 градуса фурна за 45 минути или до готовност. На дъното на фурната сложете тава с вода, за да създадете повече влажност.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай