Меню

Греяно вино с бренди, портокали и канела

20 декември 2021 | 05:33 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 портокала 
2 бутилки червено вино по избор 
1 бутилка бяло вино по избор 
6 см пресен корен от джинджифил, обелен и тънко нарязан 
3 пръчки канела 
½ чаена лъжица карамфил 
5 супени лъжици кафява захар или на вкус 
4 супени лъжици бренди
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Изрежете кората на портокалите така, че да не остане бяла ципа по коричките, които ще използвате след това. Изстискайте сока от тях и го излейте в дълбока тенджера с дебело дъно. След това излейте двата вида вино в тенджерата при сока. В тенджерата добавете почистените портокалови кори, обеления и нарязан джинджифил, канелата, карамфила и захарта, брендито. Разбъркайте много добре и включете котлона. Разбърквайте, докато захарта се разтвори напълно.

Покрийте с капак, усилете котлона към висока температура и оставете да се загрее добре, но без да завира. Малко преди момента на завиране намалете котлона на слабо и оставете да се загрява, докато всички вкусове и аромати се смесят. Отцедете и сервирайте горещо.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай