Загрейте фурната на 180 градуса. Сложете картофите, целината, моркова в голяма тенджера и покрийте с вода. Оставете да заври на котлона. Намалете на средна към ниска температура и оставете да къкри 20 минути, докато омекнат. Отцедете.

В тиган разтопете 3 супени лъжици от маслото на средна температура. Запържете шунката и чушката, заедно с лука за 5 минути, докато омекнат. Прехвърлете заедно с картофите и другите зеленчуци в тава за печене.

Разтопете останалата ¼ чаша масло в чист тиган. В него разтворете брашното до гладка смес за около 3 минути. Внимателно разбърквайте и добавете солта и пипера. След като започне да се сгъстява, добавете кашкавала и разбърквайте, докато се разтопи. Залейте шунката и зеленчуците с получения сос. Отгоре поръсете с галетата.

Печете в загрята фурна за около 30 минути или до златисто.

Снимка: iStock

Вижте още: