Меню

Закуска с киноа, боровинки, малини и кленов сироп

26 януари 2022 | 05:14 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 чаша киноа
2 чаши нискомаслено мляко
1 щипка сол 
3 супени лъжици кленов сироп
Кората от ½ лимон 
1 чаша боровинки
½ чаша малини 
2 чаени лъжици ленено семе
40 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Изплакнете киноата със студена вода и я отцедете. Загрейте млякото в тенджера, докато се стопли за няколко минути. Добавете киноата в млякото заедно с щипка сол и оставете да ври на средна към ниска температура за няколко минути, докато поеме течността. Свалете от котлона.

Добавете кленовия сироп и лимоновата кора. Разбъркайте. Внимателно добавете боровинките и малините, за да не ги нараните. Разпределете в две купички. Поръсете с по една чаена лъжица ленено семе, сервирайте. По желание добавете няколко ореха.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай