Загрейте мазнината в дълбок тиган с незалепващо покритие на средна температура. Добавете ньоките. Разбърквайте, докато станат леко златни или между 6 и 10 минути. Прехвърлете в купа. В тигана добавете оставащите 2 чаени лъжици олио и лука. Разбърквайте за около 2-3 минути. Оставете да покафенее. Добавете аспержите и бульона. Покрийте с капак и оставете аспержите да омекнат за 3-4 минути.

След това прибавете скаридите, пипера, солта. Покрийте и гответе, докато скаридите станат леко розови или около 3-4 минути. Върнете ньоките в тигана заедно с лимоновия сок. Гответе с разбъркване, докато се загреят и вкусовете се смесят. Ще отнеме около 2-3 минути. Поръсете с пармезана. Покрийте и оставете да се разтопи за още 2 минути. Сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още: