Меню

Медено пилешко с лайм

18 февруари 2022 | 06:35 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1/3 чаша брашно 
¼ чаена лъжица лют червен пипер 
300 г пилешко филе без кост (може и обезкостен бут) 
1 супена лъжица масло 
2 супени лъжици сок от лайм
2 супени лъжици мед 
1 супена лъжица кафява захар 
1 чаена лъжица сос Уорчестър
30 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Смесете брашното с червения лют пипер. Разбъркайте добре. Сложете пилешкото в сместа и оваляйте много добре, докато полепне навсякъде. Разтопете маслото в голям тиган с незалепващо покритие на средна температура. Добавете пилешкото и пържете до златисто или около 4 до 6 минути от всяка страна.

Смесете отделно сока от лайм, меда, кафявата захар и соса уорчестър в купа. Залейте с получения сос пилето в тигана. Продължете да готвите, докато соковете се избистрят и сосът се сгъсти. Ще отнеме около 3 до 5 минути. Сервирайте с гарнитура по избор.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай