Намажете правоъгълна тава за печене с малко мазнина. Смесете кафявата захар с размекнатото масло в тиган на ниска към средна температура. Разбърквайте, докато се разтопят и смесят напълно. Излейте сместа в подготвената тава. Натопете хляба в нея, като притиснете добре, така че да се разстели навсякъде по дъното на тавата и да попие от сместа.

Разбийте млякото, яйцата, ваниловия екстракт в купа. Залейте хляба с тях. Притиснете с ръце, за да се накисне добре и да се абсорбира. Поръсете с канела. Покрийте с найлоново фолио и оставете в хладилник за през нощта.

На сутринта загрейте фурната на 230 градуса. Свалете фолиото. Поръсете с 1 супена лъжица кафява захар за хрупкавост и златиста коричка. Печете в загрята фурна до златист загар. След като е готово изчакайте да изстине около 10-15 минути, преди да нарежете на порции.

Снимка: iStock

Опитайте още: