Меню

Лесна универсална глазура за сладкиши

25 март 2022 | 05:12 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
½ чаша масло 
1 и ½ чаени лъжици ванилов екстракт 
2 чаши пудра захар
2 супени лъжици прясно мляко
3 капки сладкарска боя (по желание)
15 мин

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

Разбийте маслото с миксер, като то трябва да е на стайна температура. След като стане пухкаво, добавете пудра захарта и разбивайте, докато се разтвори напълно. Добавете ванилията и разбийте.

Добавете млякото и разбивайте за 3-4 минути, без да спирате. По желание добавете сладкарска боя, ако искате да направите глазурата по-забавна и цветна. Разбивайте до пълното равномерно оцветяване на сместа.

Кремът е подходящ за мъфини, кексове, морковени сладкиши, торти, крамбъл, като гарнитура към чийзкейк, както и като пълнеж.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай