Меню

Лесен чийзкейк с маскарпоне и крема сирене

5 март 2022 | 19:01 | Михаела Лазарова
4 от 3 гласа
Добави в любими
200 г маскарпоне
200 г крема сирене
120 г захар
200 г заквасена сметана
2 яйца
150 г течна сметана за готвене
2 супени лъжици царевично нишесте
1 ч. л. ванилов екстракт
80 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Сложете в купа маскарпонето заедно със захарта, крема сиренето и го разбийте добре с помощта на миксер. След това прибавете яйцата и отново разбийте. Следва да сложите сметаната, ванилията и нишестето. От всичко това накрая трябва да се получи гладко тесто. Намазнете добре кръгла тава за печене и поставете на дъното и стените ѝ хартия за печене. Изсипете тестото и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса докато чийзкейкът не стане хубаво кафяво изпечен (поне 40 минути печене). Изваждайки тавата от фурната при леко разклащане може да забележите как десертът сякаш е леко течен в средата си. Изчакайте да изстине добре и тогава разрежете.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай