Меню

Хрупкав пържен сладолед

29 март 2022 | 11:18 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 кг ванилов сладолед 
3 чаши натрошен корнфлейкс
1 чаена лъжица канела на прах
3 белтъка
2 литра олио за пържене
80 мин

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Направете 8 топки сладолед с помощта на лъжица за сладолед. Подредете ги в тава и ги върнете обратно във фризера да се стегнат максимално добре или около 1 час.

В плитък съд смесете натрошения корнфлейкс с канелата и разбъркайте. В друга купа разбийте леко белтъците, но не на сняг, а колкото да станат пенести. Загрейте олиото в дълбока тенджера на силен котлон. След като сте сигурни, че олиото е достатъчно горещо, извадете сладоледа от фризера. Нямате време за губене, за да не се разтопи. Трябва да се действа бързо.

Бързо оваляйте всяка топка сладолед първо в белтъците, а след това в корнфлейкса. Пуснете топките да се пържат в сгорещената мазнина до златисто. Сервирайте веднага, полети с разтопен шоколад или готов течен шоколад.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай