Меню

Портокалов пудинг с маскарпоне

28 март 2022 | 12:20 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
Кората от 2 портокала 
150 г захар
40 г царевично нишесте 
400 мл сметана за разбиване 
500 мл портокалов сок
2 големи яйца 
250 г маскарпоне
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

В тенджера на средна температура смесете портокаловите корички със захарта и портокаловия сок. Гответе, докато започне да ври. Отделно в купа разбийте яйцата и нишестето.

Свалете тенджерата от котлона. Прецедете през цедка портокаловите корички. Смесете портокаловата част с частта с нишестето. Върнете на котлона обратно за 10 минути, като разбърквате постоянно, докато се смесят и сместа се сгъсти и започне да образува балончета.

Свалете от котлона и оставете крема да се охлади. Междувременно разбийте сметаната с миксер. Добавете я към изстиналия портокалов крем. Добавете и маскарпонето. Разбийте с миксер. Излейте сместа в подходящи за пудинг чаши.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай