Меню

Маслени бисквити "Мимоза" с шампанско

2 юни 2022 | 05:48 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 чаша масло, меко 
1 и ¼ чаша пудра захар
2 чаени лъжици портокалови корички, настъргани 
1 чаена лъжица сол  
¼ чаша портокалов сок 
¼ чаша шампанско 
2 и ½ чаши брашно
45 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. В голяма купа разбийте първите 4 съставки до пухкава смес за около 5 до 7 минути. Отделно смесете изстискания портокалов сок и шампанското. Разбъркайте. Добавете ги към сместа. Прибавете и брашното на части, като разбивате след всяко прибавяне. 

Ще се получи меко тесто. Прехвърлете го в сладкарски пош или найлонова торбичка, на която ще отрежете едното ръбче, за да изстисквате тестото. Използвайте къдрав накрайник. 

Върху плитка тава за печене с хартия в нея, изстискайте бисквитите, като ги оформите като кравайчета със завъртени краища, така че да образуват кръгче, както се вижда на снимката. Печете за 12-15 минути или до златисто. Охладете за 5-6 минути преди да извадите от тавата. Изчакайте до пълното им изстиване преди да ги сервирате. 

Снимка: istock

Опитайте още:

Домашни маслени бисквити с шоколадови парченца

Шоколадови маслени бисквити

Маслени захарни бисквити

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай