![3 чаши брашно
2 чаени лъжици чесън на гранули
½ чаена лъжица сол
¼ чаена лъжица черен пипер
2 яйца
2 супени лъжици пресен лимонов сок
Олио за пържене
3 бр. пилешки гърди, нарязани на кубчета](/media/files/resized/article/654x358/ae6/9f213f1813d10c6d9326b2b7c3f7aae6-bf26106cd3b42320c09a9c51021153da.jpg)
40 мин
-
Порции: 4
Смесете брашното, чесъна, солта и пипера в купа. Разбъркайте. Отделно разбийте яйцата с лимоновия сок. Загрейте олиото в тенджера на средна температура.
Потопете всяко късче пилешко в брашното, след това в яйцата, след това обратно в брашното. Пържете до златисто. Отцедете върху хартия преди сервиране.
Снимка: istock
Опитайте още: