Меню

Хрупкави пилешки чеснови хапки

21 май 2022 | 06:08 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
3 чаши брашно
2 чаени лъжици чесън на гранули 
½ чаена лъжица сол 
¼ чаена лъжица черен пипер 
2 яйца 
2 супени лъжици пресен лимонов сок 
Олио за пържене 
3 бр. пилешки гърди, нарязани на кубчета
40 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Смесете брашното, чесъна, солта и пипера в купа. Разбъркайте. Отделно разбийте яйцата с лимоновия сок. Загрейте олиото в тенджера на средна температура. 

Потопете всяко късче пилешко в брашното, след това в яйцата, след това обратно в брашното. Пържете до златисто. Отцедете върху хартия преди сервиране. 

Снимка: istock

Опитайте още: 

Най-вкусните рецепти с пиле

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай