Меню

Лесна рецепта за кекс с ябълки и канела

30 май 2022 | 05:43 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 големи ябълки
250 г брашно
120 г масло
220 г захар
160 мл прясно мляко
2 яйца
1 ч.л. бакпулвер
3 прахчета ванилия
канела на прах на вкус
70 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Обелете и нарежете ябълките на малки кубчета. В купа с помощта на миксер разбийте захарта и яйцата до получаването на пухкава смес. След това добавете разтопеното масло, но да не бъде вряло. Брашното и бакпулвера се пресяват заедно и също се прибавят. Накрая добавете млякото и ароматите. След като се получи гладка смес може да сложите ябълките и да разбъркайте добре с шпатула. 

Намазнете форма за печене с незалепващо покритие и изсипете тестото.  Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути. След това намалете фурната на 160 и печете още 10-15 минути. 

Охладеният кекс се поръсва с пудра захар. Може да сервирате със сладолед, любимото ви сладко от ябълки или друго, ванилов сос. 

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай