Нарежете свинското на едри кубчета. Оваляйте в брашното. Почистете артишока, като отстраните стъблата и външните листа. Трябва да остане сърцевината. Нарежете ги на едро и ги накиснете в купа. Залейте с изстискания от лимона сок. В дълбока тенджера на среден огън загрейте зехтина. Задушете в него чесъна за 1-2 минути.

Добавете артишока в тенджерата. Овкусете с малко сол. Намалете котлона и оставете да се задуши поне за 10 минути. Трябва да омекнат. 

Добавете месото в тенджерата и разбъркайте добре. Усилете котлона и продължете да бъркате, докато покафенее. Залейте с виното и изчакайте да се изпари за няколко минути. Покрийте с капак, намалете котлона на средно и оставете да къкри 40 минути. Добавете и бульона. Овкусете с още сол и черен пипер. Ястието е готово, когато месото е крехко и се разпада лесно. 

Сервирайте ястието поръсено с нарязана прясна мента. 

Снимка: istock

Опитайте още: 

17 рецепти за сочно свинско

Рецепти за сочно печено свинско