Меню

Вегетарианска паста капоната

13 юни 2022 | 12:37 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 супени лъжици зехтин
1 голяма глава лук, ситно нарязан 
4 скилидки чесън, пресован 
250 г предварително печени зеленчуци (патладжан, чушка, тиквичка)
400 г домати, нарязани 
1 супена лъжица каперси 
2 супени лъжици стафиди 
350 г паста ригатони, пене или друг вид тръбеста паста 
Пресен босилек за украса 
Пармезан за поръсване
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Най-напред изпечете нарязаните зеленчуци с малко зехтин на фурна за 20-30 минути. Междувременно сварете пастата за 8-10 минути в подсолена вряща вода и отцедете. Загрейте зехтина на среден огън. Запържете лука за 10 минути. Добавете чесъна и пържете още 2 минути.

Смесете печените зеленчуци, доматите, каперсите и стафидите. Овкусете с подправки по желание. Добавете в тигана. Покрийте с капак и оставете да се готвят 10 минути. Добавете пастата в тигана заедно с 2-3 супени лъжици от водата, в която сте я сварили. Разбъркайте, за да се овкуси добре с всички сосове от зеленчуците.

Прехвърлете в купа за сервиране. Поръсете с пресен босилек и пармезан.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай