Най-напред изпечете нарязаните зеленчуци с малко зехтин на фурна за 20-30 минути. Междувременно сварете пастата за 8-10 минути в подсолена вряща вода и отцедете. Загрейте зехтина на среден огън. Запържете лука за 10 минути. Добавете чесъна и пържете още 2 минути.

Смесете печените зеленчуци, доматите, каперсите и стафидите. Овкусете с подправки по желание. Добавете в тигана. Покрийте с капак и оставете да се готвят 10 минути. Добавете пастата в тигана заедно с 2-3 супени лъжици от водата, в която сте я сварили. Разбъркайте, за да се овкуси добре с всички сосове от зеленчуците.

Прехвърлете в купа за сервиране. Поръсете с пресен босилек и пармезан.

Снимка: iStock

Вижте още: