Меню

Чипс от патладжан

15 юни 2022 | 11:44 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 голям патладжан, нарязан на кръгове 
½ чаша галета 
1/8 чаша настърган пармезан 
1 скилидка чесън, нарязан ситно
2 стръка магданоз, ситно нарязан 
½ чаена лъжица сушен риган 
Сол и черен пипер на вкус 
2 супени лъжици олио
45 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Нарежете патладжана на кръгове или по дължина, а след това на парчета. Подредете върху хартия за печене в тава. В купа смесете галетата, пармезана, чесъна, магданоза, ригана, солта и пипера. Разбъркайте. Поръсете върху пармезана. Поръсете с олио.

Печете за 25 минути в загрята фурна или докато стане видимо хрупкаво със златиста коричка.

Снимка: iStock

Опитайте също:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай