![120 г колбас по избор, ситно нарязан
2 чаши брашно
1 и ¾ чаени лъжици бакпулвер
¼ чаена лъжица сода
1 и ¼ чаена лъжица сол
1 чаена лъжица прясна мащерка, нарязана
¼ чаена лъжица червен пипер
6 супени лъжици студено масло на кубчета
85 г сирене грюер, настъргано (или пармезан)
1 и ¼ чаши мътеница](/media/files/resized/article/654x358/922/0b745c3a429a4753a343d95dcfb71922-715c85ec1e203cb7ff6de90333554ef4.jpg)
45 мин
-
Порции: 10
Загрейте фурната на 220 градуса. Постелете хартия за печене в тава. В голяма купа пресейте брашното, содата, бакпулвера, солта, добавете мащерката и пипера. Разбъркайте. Добавете маслото и с ръце размачкайте, докато се получат трохи. Добавете колбаса и настърганото сирене.
Добавете мътеницата. Омесете меко тесто. С помощта на лъжица разпределете едрите бисквити върху хартията в тавата. Печете в загрята фурна за около 25 минути. Оставете да изстинат върху решетка поне 10 минути, преди да сервирате.
Снимка: iStock
Опитайте още: