Меню

Чеснова паста с пармезан и грах

11 юли 2022 | 05:05 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 пакет паста пене
4-5 скилидки чесън, пресовани 
½ чаша зехтин
1 чаша грах, сварен
1 супена лъжица пресен босилек
1 супена лъжица пресен риган
2 супени лъжици пресен магданоз 
1 супена лъжица червен пипер
1 чаша настърган пармезан
45 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Сварете граха и го отцедете. Може да използвате замразен, пресен или от консерва. Последният само се отцежда, няма нужда от варене. Кипнете подсолена вода и в нея сварете пастата за 8-10 минути. Отцедете.

В дълбок тиган сотирайте чесъна на ниска температура за около 10-15 минути. Овкусете с пресните подправки. Разбъркайте и свалете от огъня. Добавете пастата и граха. Върнете на огъня. Разбъркайте за 3 до 5 минути. Накрая добавете пармезана. Разбъркайте последно и сервирайте веднага.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай