![250 г кисело мляко с 2% масленост- от хладилника
250 мл течна сметана за разбиване – от хладилника
¼ ч.ч. пудра захар
семената на 1 ванилова шушулка – по желание](/media/files/resized/article/654x358/0b2/3e206df6302f676b529552151b3310b2-48fa790fa4018a635b48e50c8458d6ec.jpg)
60 мин
-
Порции: 3-4
В купа с помощта на миксер разбийте до пухкавост сметaната и пудрата захар. По желание може да добавите и семената на 1 или ½ ванилова шушулка. След това добавете киселото мляко, разбъркайте и разпределете крема в чаши. Покрийте купичките/чашките със свежо фолио и ги сложете в хладилник да се изстудят. Преди да сервирате крема по желание украсете с пресни плодове, настърган шоколад.
Снимка: istock