![1 и ½ супени лъжици зехтин
2 тиквички, нарязани на кубчета
Сол и черен пипер на вкус
2 големи яйца
1 чаена лъжица вода
Пресен магданоз](/media/files/resized/article/654x358/703/b895bfa4a71ee31367ea39580a83d703-75d19ec226ca68f168d2b314c318d8bb.jpg)
30 мин
-
Порции: 2
Загрейте зехтина в тиган на средна към висока температура. Сотирайте набързо нарязаните тиквички, разбърквайте за около 10 минути. Овкусете със сол и черен пипер.
В купа разбийте яйцата. Добавете водата и продължете да разбивате. Излейте яйцата върху тиквичките. Гответе в тигана, докато яйцата не станат пухкави и се стегнат за около 5 минути. Овкусете с още сол и пипер по желание. Гарнирайте с листенца пресен магданоз и сервирайте.
Снимка: istock
Опитайте още: