Меню

Канелени филийки с масло и захар по рецепта на Дженифър Гарнър

17 септември 2022 | 06:23 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 филийки хляб
5 супени лъжици обикновена или кафява захар
3 ч. л. канела на прах
масло за намазване и за тигана
10 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

В купичка комбинирайте захарта и канелата, разбъркайте добре съставките. Загрейте тиган с незалепващо покритие. Разтопете малко количество масло. Намажете филийките от двете страни с масло. Поръсете ги от едната страна с канелената захар. Сложете филийките в тигана, но обърнати със захарта към него. Докато се запържват поръсете отгоре със захар и канела. Така като завъртите филийките внимателно ще се запекат и от другата.

Може леко да ги притиснете, за да поемат от маслото, захарта и канелата, които са се разтопили. Когато станат златистокафяви (около 1-2 минути на страна) може да ги извадите от тигана и да сервирате. Тези филийки може да се хапват така или да ги сервирате със сладко, мед, дори сладолед.

Снимки: iStock; Getty

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай