Меню

Рецепта за лесни бонбони с кокос, мед и шоколад

9 октомври 2022 | 06:13 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
200 г настърган кокос
300 г гъсто кисело мляко, може и цедено
мед на сладост
2 прахчета ванилия – по желание
200 г шоколад по ваш избор (за разтопяване)
80 мин

  • Порции: 15-20

Продукти
Приготвяне

В купа сложете киселото мляко, ванилията, кокосовите стърготини и меда. Разбъркайте добре и опитайте, ако е необходимо добавете още мед. Трябва да се получи хомогенна, но гъста смес, от която да оформите топчета. Сложете топчетата в хладилник, за да стегнат за 30 минути. Разтопете шоколада на водна баня (не трябва да е твърде топъл). С помощта на лъжица потопете добре всяко топче в него. Подредете бонбоните в подходяща чиния и охладете за още 30 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай