![2 кг картофи
50 г микс маслини без костилки
1/2 глава червен лук, нарязана
няколко стръка наситнен магданоз
100-150 г фета сирене, нарязано или натрошено
За дресинга:
1/2 ч.ч. зехтин
2 скилидки стрит чесън
2 супени лъжици риган
2 чаени лъжички мащерка
сокът на ½ или 1 лимон](/media/files/resized/article/654x358/901/7eb96c0ab11ad992f88610b12d411901-e9ad3146dbf971269dbd9b9c96fd6acd.jpg)
25 мин
-
Порции: 2-3
Картофите се обелват и нарязват като за картофена салата, след което се сваряват. След това се отцеждат и се оставят да изстинат. Сложете ги в подходяща купа и добавете към тях останалите съставки. Комбинирайте съставките за дресинга, овкусете, разбъркайте и сервирайте.
Снимка: iStock
Вижте още: