Меню

Рецепта за лесна панировка

9 декември 2022 | 11:19 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 яйца
150 г брашно
200 мл прясно мляко
сол на вкус
10 мин

  • Порции: 5-8

Продукти
Приготвяне

Най-напред отделете жълтъците от белтъците. Белтъците се разбиват на твърд сняг с миксер. Отделно разбийте с бъркалка жълтъците, към които сте добавили щипка сол и млякото. След това добавете пресятото брашно и отново разбъркайте добре. Накрая се добавят разбитите на твърд сняг белтъци, внимателно, малко по малко, като се бърка с шпатула. Когато се получи хомогенна смес, вашата панировка е готова. Можете да я използвате за паниране на зеленчуци, лучени кръгчета, месо, риба.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай