![125 г веган маргарин
125 г захар
125 г кафява захар
1 супена лъжица канела
½ супена лъжица смес от индийско орехче, куркума и карамфил
125 мл растително мляко
1 супена лъжица ванилов екстракт
275 г брашно
1 пакет бакпулвер
½ супена лъжица сода
100 г счукани шамфъстъци
75 г сушени боровинки или стафиди](/media/files/resized/article/654x358/e7e/e671ca3ea1be4c69779a8c82bff77e7e-bc02652180ede564ac7141b3fe249841.jpg)
60 мин
-
Порции: 10
Разбийте маргарина с двата вида захар до пухкава смес. Добавете и щипка сол за контраст. Добавете подправките, млякото и ванилията. Разбийте. След това добавете брашното, содата, бакпулвера, предварително смесени. Разбивайте, докато се получи гъсто тесто. Добавете шамфъстъците и боровинките. Омесете с лъжица или с ръце. Увийте тестото във фолио и го охладете за 30 минути.
Загрейте фурната на 180 градуса. Покрийте тава за печене с хартия. С лъжица разпределете бисквитите на равни разстояния. При печенето те ще се разстелят леко и ще уголемят размера си. Печете за около 15-20 минути или до златисто. Охладете върху решетка, преди да сервирате.
Снимка: iStock
Вижте още: