Меню

Сладък салам с шоколад и масло

24 декември 2022 | 06:28 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
150 г меко масло
50 г пудра захар
160 г черен шоколад с поне 50% какао
100 г шоколад с лешници
150 г обикновени бисквити
пудра захар за поръсване
200 мин

  • Порции: 8-10

Продукти
Приготвяне

Шоколадът се начупва и се разтапя на водна баня. В купа разбъркайте добре маслото и пудра захарта. Натрошете бисквитите, така че да има и малко по-едри парченца, след което ги добавете към сместа с маслото, заедно с разтопения шоколад. Разбъркайте всичко много добре с помощта на шпатула. След това върху свежо фолио изсипете сместа и оформете стегнато, за да се получи формата на салам. Поставете сладкия салам в хладилник и го оставете да стегне за поне 3 часа. Преди да го сервирате, премахнете фолиото и поръсете/ оваляйте с/в пудра захар.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай