![400 г паста Строцапрети или друга къса паста, може и спагети
1 връзка магданоз, нарязан на ситно
10-15 филета аншоа
50 г масло
1 люта чушка
1/2 чаша сухо бяло вино
кората на ½ лимон – по желание
2 супени лъжици зехтин екстра върджин за поръсване на пастата](/media/files/resized/article/654x358/d52/05f6840d6d161a4377a33b4a4885dd52-666b31d30178aafe96ccd9e771e768f4.jpg)
20 мин
-
Порции: 2-3
Сварете пастата според инструкциите на опаковката. Докато пастата се готви, в голям тиган разтопете маслото и добавете чесъна и аншоата. Разбъркайте и оставете аншоата да се разтопи. Добавете нарязаната люта чушка и виното. След това махнете скилидките чесън. Добавете пастата в тигана, наситнения магданоз, лимоновата кора и малко от водата, в която е вряла пастата. Разбъркайте всичко добре. Преди да сервирате, капнете малко зехтин и отново хубаво разбъркайте всичко.
Снимка: iStock
Вижте още: