![2-3 супени лъжици зехтин/олио
2 моркова
1 глава целина
600 г картофи
200 г домати от консерва, нарязани
1 л зеленчуков бульон
1-2 щипки лют червен пипер на люспи – по желание
1 чаена лъжичка пресен или сушен риган
1 чаена лъжичка сушен или пресен босилек
сол, ако е необходимо, на вкус
настърган пармезан за сервиране](/media/files/resized/article/654x358/6f6/54e579835da5711af60ceee028af96f6-ca32726f8ff38694270fdb3b5c9132f4.jpg)
60 мин
-
Порции: 3-4
В голяма тенджера добавете олиото и нарязаните морков, целина и лук. Гответе на средно силен огън, докато лукът стане прозрачен. Внимавайте зеленчуците да не загорят. След това добавете нарязаните на по-едри кубчета картофи, доматите, зеленчуковия бульон и подправките, разбъркайте добре. Когато всичко заври намалете котлона, покрийте тенджерата и гответе до готовност на картофите. Сервирайте с прясно нарязан магданоз и/или прясно настърган пармезан.
Снимка: iStock
Опитайте още: