![10 големи натурални фурми
10 филийки бекон
80-100 г сирене едам (едамер) или друго твърдо
мед за поръсване – по желание](/media/files/resized/article/654x358/6cc/424578c26b3de14173f205bb022676cc-ca0cfe2fb66a2953fbc7f469e5eb0803.jpg)
20 мин
-
Порции: 2
Премахнете костилките от фурмите, като внимателно ги разрежете почти наполовина по дължината. Във всяка фурна поставете малко парче от сиренето. След това завийте в тънко парче бекон. Подредете в тава върху хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 10-15 минути или докато беконът стане златистокафяв. Може да ползвате и еърфрайър, като го загреете на 180 градуса и готвите фурмите за около 8 минути.
Подредете готовите фурми в подходяща чиния и по желание поръсете с малко мед.
Снимка: iStock
Опитайте още: