Меню

Тирамису с безглутенови бишкоти

26 март 2023 | 06:05 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Сладки или бишкоти без глутен
1 и ½ ч.ч. сварено и охладено кафе
1- 2 с.л. тъмен ром/коняк или кафе ликьор
230 г сирене маскарпоне
1 и ¼ ч.ч. течна сметана за разбиване
½ чаена лъжичка ванилов екстракт 
¼ ч.ч. захар
200 г шоколад по ваш избор за настъргване
240 мин

  • Порции: 8-10

Продукти
Приготвяне

Сладки и бишкоти без глутен може да закупите от супермаркета, сладкарници, специализирани магазини за здравословни храни, биомагазини.

В дълбока купа разбийте заедно маскарпонето, сметаната, ванилията и захарта, докато се получи хубав пухкав и стегнат крем. Изберете подходяща форма за редене на сладкиша. На дъното ѝ намажете малко от крема.

Отделно в купа комбинирайте кафето и алкохола. Започнете да напоявате бишкотите/сладките в сместа в кафето. Направете един ред. Намажете го с част от крема и поръсете с настърган шоколад. Повторете процеса на наслояване, докато ви свършат сладките и крема, като накрая завършете с крема.

Поръсете с настърган шоколад или натурално какао на прах, като това става с помощта на фина цедка. Охладете в хладилник за 2-3 часа и сервирайте.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай