Меню

Агнешки котлети на тиган с вкусен сос

11 април 2023 | 10:15 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1/2 кг агнешки котлети
За соса/глазурата:
100 мл соев сос
1 чаена лъжичка мед
1/2 чаена лъжичка пипер – може да е лют на люспи или черен смлян
зехтин
масло
1-2 скилидки чесън
20 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Месото се начуква леко и се овкусява от двете страни със зехтин. В тиган разтопете бучка масло и сложете котлетите заедно с 1-2 стръка пресен розмарин и 1-2 цели скилидки чесън. Запечете месото от двете страни (около 5 минути за всяка). След това го отделете в чиния. В купа комбинирайте съставките за глазирането и ги сложете в тигана, където е било месото (без да измивате тигана). Когато сосът започне леко да се сгъстява може да върнете котлетите в него. Гответе още няколко минути и сервирайте котлетите с гарнитура по ваше желание.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай