Меню

Салата с пилешко, нахут и хумус

21 май 2023 | 06:14 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 консерви нахут от 400 г,  изплакнати и отцедени
500 г печено или варено пилешко месо без кожа
50 маслини каламата, без костилки 
50 г други маслини по ваш избор, без костилки 
2 обикновени червени чушки
няколко стръка зелен лук
няколко стръка кориандър
200 г хумус
2 супени лъжици дижонска горчица
сол, черен пипер на вкус
сок от лайм/лимон на вкус
2 чаени лъжички сух риган
15 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

В голяма купа добавете накъсаното/нарязано месо, нахута и нарязаните маслини, чушка, кориандър и зелен лук. Разбъркайте. След това идва ред на хумуса, дижонската горчица, солта, черния пипер, сока от лайм и ригана. Разбъркайте отново, докато съставките се смесят добре. По желание може да поръсите с малко филирани печени бадеми.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай