![2 консерви нахут от 400 г, изплакнати и отцедени
500 г печено или варено пилешко месо без кожа
50 маслини каламата, без костилки
50 г други маслини по ваш избор, без костилки
2 обикновени червени чушки
няколко стръка зелен лук
няколко стръка кориандър
200 г хумус
2 супени лъжици дижонска горчица
сол, черен пипер на вкус
сок от лайм/лимон на вкус
2 чаени лъжички сух риган](/media/files/resized/article/654x358/125/d78d275f20010591ed110bef67cc5125-6a574d8ba9205676c38f7923601c8ffd.jpg)
15 мин
-
Порции: 2
В голяма купа добавете накъсаното/нарязано месо, нахута и нарязаните маслини, чушка, кориандър и зелен лук. Разбъркайте. След това идва ред на хумуса, дижонската горчица, солта, черния пипер, сока от лайм и ригана. Разбъркайте отново, докато съставките се смесят добре. По желание може да поръсите с малко филирани печени бадеми.
Снимка: iStock
Вижте още: