![600 г варено/печено пилешко месо
2 супени лъжици масло
2 супени лъжици брашно
3 скилидки стрит чесън
1 чаша прясно мляко
220 г крема сирене
1 и 1/2 чаша настъргана моцарела
1/4 чаша настърган пармезан
сол, черен пипер на вкус
мащерка, босилек на вкус](/media/files/resized/article/654x358/f60/ac8ae7e5436e4ab0774130ac91112f60-01739dcf3265a7cfc6f38e7b774ac97b.jpg)
35 мин
-
Порции: 2-3
В подходящ тиган сложете маслото, за да се разтопи. След това добавете брашното, чесъна и млякото и хубаво разбъркайте. Намалете котлона и добавете крема сиренето и разбъркайте, докато стане гладка и кремообразна смес. Следва да сложите накъсаното месо, 1 чаша настъргана моцарела, пармезана, сол, черен пипер на вкус, риган и мащерка. Разбъркайте добре, прехвърлете в подходяща тава за печене. Поръсете с останалата моцарела и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато се образува златистокафява коричка. Сервирайте с хубав хляб.
Снимка: istock