Меню

Баница със спанак и три вида сирена

27 май 2023 | 13:13 | Михаела Лазарова
4 от 2 гласа
Добави в любими
1 кг спанак
400 г фини кори за баница
250 г крема сирене
1 чаша настъргано сирене моцарела
3/4 чаша натрошено сирене фета
150-200 г разтопено масло
2 големи яйца
1 чаша прясно мляко
 черен пипер на вкус
сол, ако е необходимо на вкус
80 мин

  • Порции: 8-10

Продукти
Приготвяне

Спанакът се почиства, измива и задушава в тиган в малко масло. Когато поомекне го махнете от котлона и оставете да изстине добре. След това го сложете в купа и добавете към него сирената. Разбъркайте много добре. Намазнете с масло подходяща тава за печене по възможност с незалепващо покритие. 

След това сложете една кора, намажете я с масло. Върху нея сложете втора, която също намажете с масло. Така наредете приблизително половината от корите. Следва да разпределите добре плънката. След това продължете да добавяте кори, като намазвате с масло   всяка преди да сложите върху нея нова.

Накрая разрежете баницата на квадрати. В купа разбийте млякото, яйцата, солта и черния пипер и залейте баницата с тази смес. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-35 минути или до готовност. 

Снимка: Istock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай