Меню

Домашен сладолед с бисквити без машина

2 юли 2023 | 05:18 | Михаела Лазарова
3 от 2 гласа
Добави в любими
2 и 1/4 ч.ч. течна сметана за разбиване, без захар
400 г подсладено кондензирано мляко
2 супени лъжици неподсладено какао на прах
1 чаена лъжичка ванилов екстракт
2 чаени лъжички инстантно кафе на прах
щипка сол
10-12 начупени бисквити по ваш избор
20 мин

  • Порции: 10-12

Продукти
Приготвяне

Подгответе си подходящ съд, в който да замразите сладоледа. След това в купа комбинирайте сметаната, кондензираното мляко, какаото на прах, ваниловия екстракт, инстантното кафе и солта. Разбъркайте с миксер на ниска степен, докато се комбинират съставките.

Постепенно увеличавайте скоростта, като разбивате, докато се образуват меки върхове. Следва да сложите начупените бисквити и да разбъркате добре с шпатула. По желание може да добавите карамелен сос. Прехвърлете сместа за сладолед във формата, покрийте и замразете за няколко часа в камерата. Преди да сервирате оставете съда със сладоледа на стайна температура за няколко минути, за да се отпусне.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай