Меню

Бисквитена торта с много шоколад

21 юли 2023 | 10:34 | Михаела Лазарова
3 от 2 гласа
Добави в любими
400 г обикновени бисквити
370 мл прясно мляко
30 г царевично нишесте
30 г какао на прах
100 г млечен или черен шоколад
За заливката:
250 мл прясно мляко
250 г черен или млечен шоколад, може и комбинация от двата
250 мин

  • Порции: 10-12

Продукти
Приготвяне

Бисквитите се начупват, но на по-едри парченца, след което се слагат в дълбока купа. В тенджера на котлона изсипете млякото, царевичното нишесте и какаото на прах. Бъркайте постоянно до образуването на гладък и плътен крем. Изключете котлона и добавете шоколада. Продължете да разбърквате, докато се разтопи напълно.

След това залейте бисквитите в купата и разбъркайте хубаво. Изберете подходяща форма за тортата и изсипете в нея бисквитената смес. Хубаво заравнете с помощта на нож или лъжица така, че да се получи равен блат. Следва да направите заливката, като комбинирате в тенджера млякото и шоколада (без сместа да завира).

Трябва да се получи гладък крем. Залейте тортата, покрийте я със свежо фолио и оставете в хладилник за няколко часа. Украсете според желанията ви.

Снимка: Istock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай