![400 г къса паста
1/2 ч.ч. бланширани бадеми
6-7 чери домата
2 скилидки чесън
1 връзка босилек
1 червена люта чушка
1/2 ч.ч. зехтин екстра върджин
100 г сирене пекорино](/media/files/resized/article/654x358/497/c0b18f1b15ebdd02d7e352ec8cb1d497-029f6d071ba21620048db9a9628b248a.jpg)
25 мин
-
Порции: 2
Сложете в блендер всички съставки и ги пасирайте до получаването на хомогенна смес. Сварете пастата според инструкциите на опаковката. Сложете на котлона дълбок тиган и сипете в него соса, като добавите и малко по-малко от ½ черпак от водата, в която се е варила пастата. Разбъркайте добре, ако е необходимо изчакайте 1-2 минути, за да се редуцира гъстотата на соса и добавете отцедената паста. Разбъркайте хубаво и сервирайте.
Снимка: iStock
Вижте още: