Меню

Салата с едамаме, репички и кедрови ядки

20 август 2023 | 12:39 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г замразено едамаме 
6 големи репички, нарязани 
1 шепа кедрови ядки 
300 г бейби спанак 
2 скилидки чесън, пресован 
3 супени лъжици оризов оцет 
2 супени лъжици зехтин 
1 супена лъжица микс подправки по избор
1 чаена лъжица захар
Сол на вкус
20 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Загрейте вода в тенджера на котлона. Сварете замразеното едамаме за 10 минути. Отцедете и залейте с ледена вода, за да спрете готвенето и да охладите едамамето. Поставете го в купа за салата. Добавете чесъна и нарязаните репички. Поръсете с кедровите ядки и спанака.

В отделна купа направете дресинга. Смесете подправките, оцета, солта, зехтина и захарта. Разбърквайте енергично, докато се смесят добре и всичко се разтвори напълно. Залейте салатата и разбъркайте. Сервирайте веднага.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай