Меню

Гръцко лимоново пиле

29 август 2023 | 10:10 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
4 обезкостени пилешки гърди без кожа
За маринатата:
1/4 чаша зехтин
5 стрити скилидки чесън
сокът на ½ лимон
1 чаена лъжичка червен пипер
сол на вкус
1/2 чаена лъжичка смлян черен пипер
1/2 чаена лъжичка босилек на прах или няколко листа пресен
няколко наситнени стръка магданоз
1/4 чаша гъсто кисело мляко
200 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

В купичка или буркан, комбинирайте добре съставките за маринатата. Леко начукайте месото и го сложете в подходящ съд, в който ще го мариновате. Изсипете върху него маринатата и хубаво разбъркайте, за да се овкуси месото от всички страни. Сложете в хладилник за няколко часа. След това може да изпечете месото на тиган или във фурната.Гарнитурата е по ваш избор. 

Снимка: pixabay

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай