![4 обезкостени пилешки гърди без кожа
За маринатата:
1/4 чаша зехтин
5 стрити скилидки чесън
сокът на ½ лимон
1 чаена лъжичка червен пипер
сол на вкус
1/2 чаена лъжичка смлян черен пипер
1/2 чаена лъжичка босилек на прах или няколко листа пресен
няколко наситнени стръка магданоз
1/4 чаша гъсто кисело мляко](/media/files/resized/article/654x358/79b/58be90a15d8ba4d4519243f6acdc979b-b533d8aa051de6ecdbe6ee3f0f9e7bcd.jpg)
200 мин
-
Порции: 4
В купичка или буркан, комбинирайте добре съставките за маринатата. Леко начукайте месото и го сложете в подходящ съд, в който ще го мариновате. Изсипете върху него маринатата и хубаво разбъркайте, за да се овкуси месото от всички страни. Сложете в хладилник за няколко часа. След това може да изпечете месото на тиган или във фурната.Гарнитурата е по ваш избор.
Снимка: pixabay