Меню

Гъби с пармезан на тиган

7 септември 2023 | 09:11 | Михаела Лазарова
5 от 3 гласа
Добави в любими
4 супени лъжици масло
2 супена лъжица зехтин
500 г пресни гъби печурки или други по ваш избор
2 стрити скилидки чесън
1 чаша течна сметана за готвене
1/3 чаша настърган пармезан
100 г натурално крема сирене
сол, черен пипер на вкус
щипка сушен босилек
щипка сушен розмарин
щипка сушен риган
щипка сушена мащерка
20 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Гъбите се почистват и нарязват на по-едри парченца. В добре загрят тиган сложете зехтина и маслото. Добавете към тях нарязаните гъби и чесъна. Бъркайте от време на време. Когато гъбите поомекнат може да им добавите сметаната, пармезана, крема сиренето и подправките. Сосът трябва да се сгъсти и тогава може да сервирате. 

Снимка: istock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай