Меню

Печено пиле с ябълки и картофи

17 септември 2023 | 05:18 | Илияна Николова
Добави в любими
Спрей за готвене
2 супени лъжици масло 
1 голяма глава лук, нарязан 
Сол на вкус 
Черен пипер на вкус 
2 супени лъжици захар 
5 големи зелени ябълки, обелени и нарязани 
500 г картофи, обелени и нарязани 
2 супени лъжици зехтин 
6 бр. пилешки бутчета (горна част)
2 супени лъжици пресен магданоз
90 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Напръскайте тава за печене със спрея за готвене. Разтопете маслото в тиган на средна температура. Запържете лука. Поръсете с малко сол и сотирайте за 2 минути. Добавете захарта и продължете да разбърквате, докато се разтопи и лукът стане полупрозрачен или за 6 до 8 минути. Свалете от котлона.

Подредете картофите, ябълките, лука на дъното на тавата. Поръсете с малко зехтин, сол и пипер. Подредете бутчетата отгоре. Втрийте зехтин в тях. Поръсете с магданоз. Печете в загрята фурна за 1 час.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай