![2 и ¼ чаши брашно
1 чаена лъжица сода
1 чаена лъжица канела
1 чаена лъжица сол
½ чаена чаша масло, размекнато
¾ чаша захар
½ чаша кафява захар
¾ чаша тиквено пюре
2 чаени лъжици ванилов екстракт
1 голямо яйце
1 и ½ чаши шоколадови капки](/media/files/resized/article/654x358/0a4/e45b07ab5796d815a73ef1666871e0a4-8facc7a02a3147c4046541dd59bef61b.jpg)
-
Порции: 10
Загрейте фурната на 200 градуса. Загрейте маслото в дълбок тиган на средна температура. Разбърквайте, докато се разтопи и покафенее леко или около 7-8 минути. Свалете от огъня и оставете да се охлади до стайна температура.
В купа разбъркайте сухите съставки – брашното, содата, канелата, солта. Отделно с миксер разбийте маслото с двата вида захар на висока скорост, така че да се получи пухкава смес. Към сместа добавете тиквеното пюре, ванилията и яйцето. Отново разбийте с миксера до хомогенна смес.
Смесете сухите съставки с мокрите, като ги добавяте малко по малко, разбивайки с миксера. Добавете шоколадовите капки, разбъркайте с лъжица на ръка. С лъжица разпределете сместа върху хартия за печене в плитка тава.
Печете за 15 минути или до златисто. Охладете напълно върху решетка, преди да сервирате.
Снимка: iStock
Вижте още: