![1 кг патладжани
1/3 кофичка гъсто кисело мляко
1 стрита скилидка чесън
1 и ½ ч.л. пресен лимонов сок
¾ ч.л. смлян кимион
няколко стръка магданоз – една част за смилане, друга за поръсване
1 и ¼ ч.л. пушен червен пипер + още малко за поръсване
сол на вкус
няколко капки олио за поръсване](/media/files/resized/article/654x358/fe9/1a764d7bba11ec8f012d882c41904fe9-1d64c242599d3f9cfd5d5f3acbdc3b2f.jpg)
60 мин
-
Порции: 2-3
Изпечете патладжаните. След като изстинат може да премахнете люспите и да ги нарежете на по-едро. Сложете ги в блендер или кухненски робот заедно с останалите съставки. Смелете всичко добре, но не пюрирайте, а нека текстурата на разядката да е така, че да се усещат малки парченца от патладжана. Прехвърлете в подходяща чиния или купичка и завършете с наситнен магданоз и пушен червен пипер.
Снимка: iStock
Вижте още: